Ілон Маск вважає, що опція «повного автопілота» FSD коштує надто мало

Ілон Маск вважає, що опція «повного автопілота» FSD коштує надто мало

21 липня 2022
0

Наразі бета-версію програмного забезпечення FSD, яка дозволяє автоматично пересуватися міськими вулицями без втручання водія, тестують близько 100 тисяч власників електромобілів Tesla. До кінця року вона стане доступною всім клієнтам компанії в США, але одночасно глава Tesla погрожує підвищити вартість опції, оскільки вважає, що зараз вона недооцінена.

Як пояснив на квартальній звітній конференції Ілон Маск (Elon Musk), електромобілі з активованою бета-версією FSD зараз проїхали вже понад 50 млн кілометрів. У компанії дуже задоволені прогресом функціональних можливостей цієї системи та обіцяють удосконалювати їх на щотижневій основі. Якщо надалі Tesla отримає схвалення регіональних регуляторів, то поширення бета-версії FSD продовжиться наступного року в Європі та деяких інших частинах світу. Маск сьогодні неодноразово за час свого виступу на звітному заході заявляв, що розраховує домогтися повної автономності функції FSD до кінця поточного року. Це, звичайно, не означає одночасного релізу відповідної версії програмного забезпечення всім клієнтам - як він зазначав раніше, він може відбутися не раніше травня 2023 року.

Відхід з Tesla ключового фахівця з автопілота Андрія Карпатого (Andrej Karpathy), за словами Маска, не завадить компанії досягти поставленої мети в термін, оскільки цим напрямком у Tesla продовжує займатися команда зі 120 «дуже обдарованих фахівців».

До кінця поточного року Маск також обіцяє вкотре підняти вартість опції FSD. Раніше вона становила $10 000, згодом зросла до $12 000, а тепер на горизонті маячить чергове підвищення. Цінність FSD, за словами глави Tesla, дуже висока і не до кінця усвідомлюється більшістю людей.

«По суті, зараз ціна (FSD) смішно низька, якщо виходити з припущення, що повний автопілот буде реалізований», - резюмував Ілон Маск.

Джерело: AMPERCAR

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація