Ілон Маск залишає посаду генерального директора компанії Tesla

Ілон Маск залишає посаду генерального директора компанії Tesla

08 грудня 2022
0

Згідно з анонімними джерелами, на які посилається InsideEVs, Ілон Маск призначить Тома Чжу Сяотуна новим генеральним директором Tesla. Досі він керував китайським підрозділом бренду та допомагав розвивати гігафабрику у Шанхаї, яка стала головним експортним центром Tesla. Крім того, президент Tesla China допоміг відкрити сервісні центри країни.

Коли Чжу приєднався до Tesla у квітні 2014 року, його не було призначено президентом китайського бренду автовиробника. Натомість він починав як директор програми Tesla Supercharger, але незабаром його підвищили до глобального віце-президента та президента Tesla China.

Згідно з повідомленнями, Маск уже проінформував раду директорів Tesla про потенційного наступника на посаді генерального директора. Деякі ЗМІ припускають, що це означає, що мільярдер йде з керівництва компанії, але ймовірніше, що він просто назвав ім'я людини, яка в якийсь момент замінить її.

Протягом багатьох років Маск неодноразово заявляв, що ніколи не хотів бути генеральним директором Tesla, але робити це не було кому. Тепер, коли він також є генеральним директором Twitter, він уже дав зрозуміти, що сподівається знайти когось іншого на своє місце.

Видання PingWest процитувало Маска, який заявив, що посада, яку він займає в Tesla, включає функції не генерального директора, а інженера.

«Я намагався не бути генеральним директором Tesla, але я повинен був це зробити, інакше компанія загинула б. Я ненавиджу бути босом. Я інженер», - сказав найбагатша людина у світі.

На даний момент не можна впевнено сказати, що Маск планує піти з посади генерального директора Tesla. Проте річ у тому, що з придбанням Twitter та керуванням компанією Space X навантаження на нього багаторазово зросло.

Джерело: DIP Auto

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація