Лунохід NASA розділить платформу з електромобілями Hummer і Cadillac

Лунохід NASA розділить платформу з електромобілями Hummer і Cadillac

25 липня 2022
0

Марка Nissan, яка оголосила про намір спільно з компаніями Sierra Space та Teledyne Brown Engineering створити лунохід LTV (Lunar Terrain Vehicle) для місій космічного агентства NASA, отримала конкурента в особі концерну General Motors. У співпраці з аерокосмічним концерном Lockheed Martin GM змагатиметься за право постачати учасникам місячних місій Artemis спеціального транспорту для пересування поверхнею супутника Землі.

Головний інженер General Motors з розробки лунохода Брент Діп підкреслив, що компанія має намір розробити системи автономного керування для незвичайного транспортного засобу, але при цьому використовувати ту ж платформу Ultium, що й існуючі «земні» електромобілі.

Фахівець підкреслив, що робота над електромобілем GMC Hummer EV здебільшого йшла у віртуальному світі через пандемію коронавірусу, тому концерн має великий досвід у розробці та випробуванні нових технологій у цифровому вигляді.

Крім того, існують рішення для їзди бездоріжжям і безпілотним водінням, які можна адаптувати до особливостей місячної поверхні. Lockheed Martin допоможе General Motors у захисті лунохода від екстремальних морозів (до -180 градусів Цельсія) та впливу абразивного пилу, щоб у результаті готовий транспортний засіб зміг без поломок пропрацювати не менше 10 років на Місяці в рамках кількох місій NASA.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація