Максимум допусків та специфікацій розширює його застосування в автомобілях. Про що мова?

Максимум допусків та специфікацій розширює його застосування в автомобілях. Про що мова?

07 вересня 2023
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Ще на початку травня 2023 року пальне в Україні дешевшало, що, звичайно ж, приносило деяке задоволення автомобілістам. Але вже у липні, після скасування державою «пільгового» податку, ціни на пальне почали підніматися.

Їздити автомобілістам стало дорожче. І в цій ситуації власники дизельних машин та автомобілів із газовим обладнанням перебувають, так би мовити, у фінансовому виграші. Перші менше платять, тому що у дизельних двигунів менша витрата пального, а другі - тому що газ коштує суттєво дешевше за бензин і дизель.

Однак, при експлуатації таких автомобілів важливо правильно та регулярно обслуговувати їх силові агрегати. Наприклад, при заміні оливи рекомендується використовувати саме малозольні оливи, які запобігають накопиченню різних відкладень, а також зменшують токсичність вихлопу.

Таки оливи є у лінійці німецького виробника LIQUI MOLY, яку зараз можна придбати за вигідною ціною. Адже до 24 вересня 2023 року в Україні на 5-літрову каністру Top Tec 4100 5W-40 діє знижка 15%. У цей же період акція розповсюджується і на оливу Top Tec 4110 5W-40, про особливості якої розповімо нижче.

Не секрет, що в двигунах, переведених на роботу з бензину на газ, змінюється характер горіння в циліндрах - при цьому утворюється більша кількість відкладень у зоні поршневих кілець. Тому, щоб уникнути зносу шатунно-поршневої групи, краще використовувати оливу з малозольної серії, наприклад, Top Tec від LIQUI MOLY.

А специфіка роботи дизельних моторів інша. При роботі сучасних дизельних двигунів, де встановлений фільтр сажі, в атмосферу «викидається» менша кількість оксидів азоту. Насамперед це пов'язано з тим, що в таких двигунах зменшують температуру в камері згоряння та обмежують параметри розпилу пального. Побічним продуктом такої роботи є утворення сажі у вихлопі. Тому для таких двигунів бажано застосовувати оливу з малою кількістю сірки, фосфору та металовмісних присадок - цим характеристикам відповідає лінійка олив Top Tec від LIQUI MOLY.

У оливи Top Tec 4100 є ще переважна особливість - її універсальність. Завдяки широкій кількості допусків та специфікацій від багатьох автовиробників, а також поширеному класу в'язкості 5W-40, істотно розширюється її застосування - можна обслуговувати навіть сучасні бензинові мотори. Підібрати оливу на автомобілі концерну GM, BMW, Fiat, Ford, Mercedes-Benz, Porsche, Renault та Volkswagen легко та просто. Для цього можна скористатися кнопкою «Підбір оливи» на сайті https://liquimoly.ua/ або звернутися за онлайн консультацією до технічного спеціаліста компанії-імпортера олив LIQUI MOLY в Україні.

Якщо ж ви власник Porsche, Lamborghini, Bentley, Audi або іншого автомобіля з високофорсованим мотором, то звичайно частіше дивитесь на циферблат спідометра, ніж на рівень витрат пального і його ціну на АЗК.

Для обслуговування таких двигунів VAG компанією LIQUI MOLY і була спеціально розроблена олива Top Tec 4110 5W-40, яка має допуск VW 511.00 на відповідність вимогам заводу-виробника. У період акції на LIQUI MOLY Top Tec 4110 5W-40 також діє 15% знижка.

Джерело: LIQUI MOLY

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація