Манчестер отримав перші 5 двоповерхових електробусів Enviro 400EV

Манчестер отримав перші 5 двоповерхових електробусів Enviro 400EV

14 червня 2023
0

Британська агломерація Великого Манчестера отримала перші п'ять двоповерхових електричних автобусів Enviro 400EV. Електробуси є результатом співпраці китайської компанії BYD і британського виробника Alexander Dennis. Про це пише Sustainable Bus. У електробусах довжиною 10,8 м 62 місця. Загалом виробник поставить 100 автобусів.

Перші 50 автобусів запустять у вересні та вони працюватимуть на маршрутах Віган, Болтон, Солфорд і Бері. Транспортні засоби будуть включені у Bee Network - інтегровану транспортну систему, в якій - вперше за майже 40 років - автобусна система буде підпорядковуватися місцевій владі.

Ще 50 автомобілів буде доставлено в березні 2024 року, коли Bee Network також охопить Рочдейл, Олдем, частину Манчестера та Тамсайд.

За новою системою місцева влада несе відповідальність за закупівлю транспортних засобів, які потім здаватимуться в оренду перевізникам. Автобуси, трамваї, велосипеди та, зрештою, також потяги мають бути інтегровані під брендом Bee Network.

У 2024-2027 роках заплановані поставки ще 350 електробусів. Ще 170 транспортних засобів, придбаних Stagecoach, місцевими та національними органами влади, також почнуть обслуговувати Стокпорт.

Великий Манчестер оголошує, що до 2027 року частка електробусів у автопарку досягне 1/3. До 2032 року автобусний парк має стати повністю екологічним.

Джерело: ЦТС

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація