Maruti Suzuki планує інвестувати у подвоєння виробництва автомобілів

Maruti Suzuki планує інвестувати у подвоєння виробництва автомобілів

30 серпня 2023
0

Maruti Suzuki India Ltd. планує інвестувати 450 млрд рупій ($5,4 млрд), щоб подвоїти річний обсяг виробництва до 4 млн автомобілів до 2031 року. Про це пише Bloomberg.

Найбільший автовиробник Індії очікує, що його доходи подвояться після збільшення обсягів виробництва, заявив голова правління Р.К. Бхаргава на щорічних загальних зборах компанії. Maruti будує завод у північному індійському штаті Харьяна потужністю 1 млн автомобілів на рік і обирає другий майданчик для ще одного заводу, повідомив Бхаргава у звіті, опублікованому раніше цього місяця.

Багато акціонерів висловлювали занепокоєння тим, що Maruti запізнилася з виходом на ринок електромобілів, оскільки немає у продажу моделей, що працюють від акумуляторів. За словами Бхаргави, компанія працює над тим, щоб змінити цю ситуацію.

Перший електромобіль Maruti дебютує у 2024-2025 роках, а до 2030-31 року компанія планує випустити лінійку із шести моделей електромобілів. Електромобілі будуть вироблятися на заводі в Гуджараті, який Maruti купує у японської материнської компанії Suzuki Motor Corp. Угода приведе до збільшення частки Suzuki у Maruti до 58,28% із нинішніх 56,48%.

Автовиробник також зосередиться на зміцненні своїх позицій на ринку позашляховиків, щоби збільшити прибуток.

Джерело: Mind

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація