Maserati повернеться у гонки GT з купе MC20

Maserati повернеться у гонки GT з купе MC20

06 серпня 2022
0

З 2010 років, коли в гонках FIA GT успішно виступав суперкар Maserati MC12 GT1, італійська марка не була представлена в гонках «Гран Туризм» з моделлю заводської підготовки. У 2023 році ситуація зміниться, оскільки для чемпіонату GT2 European Series буде підготовлено нове купе Maserati MC20 - як заявляють у компанії, модель спочатку розроблялася для того, щоб повернути «Трезубець» у гонки GT. При цьому нова машина буде доступною лише для незалежних команд.

Технічні подробиці про новий MC20 GT2 не розкриваються, але в Maserati підтвердили, що суперкар оснастять допрацьованим бензиновим турбомотором Nettuno - 3,0-літровий V6, який у дорожньому варіанті видає 630 кінських сил, у гоночній версії точно буде не слабішим.

Поєднуватися агрегат буде з 6-ступінчастою секвентальною гоночною коробкою з підрульовими пелюстками. Автомобіль оснастять регульованою підвіскою, механічним диференціалом підвищеного тертя, що самоблокується, гоночними гальмами і всіма необхідними для участі в офіційних автоспортивних змаганнях аксесуарами, включаючи обладнання для безпеки пілота.

Нова MC20 GT2 буде омологована Міжнародною автофедерацією FIA. Очікується, що частково купе для гонок GT2 European Series виявиться уніфіковано з трековим суперкар Maserati Project24, який випустять обмеженим тиражем в 62 екземпляри.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація