Maserati зупинила розробку електричного седана Quattroporte

Maserati зупинила розробку електричного седана Quattroporte

19 січня 2024
0

Maserati припинила розробку флагманського електричного седана Quattroporte Folgore. Офіційна причина - стурбованість характеристиками автомобіля. Але джерела в італійських ЗМІ говорять, що Stellantis наразs працює над економічним обґрунтуванням флагманського електромобіля. За деякими даними, альянс звернувся до постачальників із проханням знизити вартість запчастин на 6% після аналогічного запиту у 2023 році.

Також повідомляється, що Stellantis тимчасово звільнить 1000 працівників Maserati на заводі Mirafiori у Турині. Вимушена «відпустка» триватиме з 12 лютого до 3 березня. На цьому підприємстві виробляють Quattroporte, кросовер Levante та велике купе GranTurismo.

Quattroporte Folgore - це вже третя «відкладена» електрична модель Maserati після електричних версій купе GranTurismo та середньорозмірного кросовера Grecale. Спочатку електрокросовер планували випустити у 2023 році. Новий термін - кінець 2024 року. Також до кінця цього очікується електрична версія Gran Turismo.

Відповідно до плану електрифікації до середини десятиліття електрична версія має з'явитися у кросовера Levante. З його появою завершиться формування початкової електричної лінійки Maserati. За попередньою інформацією, Levante Folgore оснастять менш потужною версією тримоторної установки GranTurismo Folgore.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація