Майбутні автомобілі Volvo отримають гнучке антикрило

Майбутні автомобілі Volvo отримають гнучке антикрило

27 липня 2023
0

Volvo запатентували незвичайне гнучке антикрило для збільшення притискної сили. Така технологія може з'явитися на майбутніх автомобілях бренду. Про це розповіли на сайті CarBuzz.

У Відомстві з патентів і товарних знаків США виявили незвичайний патент від Volvo. У ньому описана конструкція антикрила з рухомими елементами.

Антикрило складається з приводних тросів, гнучкої секції та приводного мотора. Гнучка секція містить рухому поверхню та елементи рами, які під'єднані до приводу.

Антикрило може залишатися в нейтральному положенні з малим лобовим опором. Під час увімкнення приводного мотора троси тягнуть елементи рами, переводячи конструкцію у вигнуте вертикальне положення.

У конструкції використовується безліч Y- і V-подібних елементів. Вони здатні змінювати свою форму та напрямок, розподіляючи повітряний потік.

Антикрило отримуватиме інформацію від навігаційної системи та кількох зовнішніх датчиків. Це дасть змогу оперативно змінювати положення конструкції для генерації більшої притискної сили.

Нагадаємо, китайський автовиробник Geely потрапив до переліку міжнародних спонсорів війни. Geely належить приватному власнику китайського підприємця-мільярдера Лі Шуфу та володіє такими брендами, як Geely Auto, Lynk&Co, Zeekr, Volvo Cars, Polestar, Lotus, London Electric Vehicle Company, Farizon Auto, CAOCAO Mobility.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація