Mazda перейде на відновлювані джерела енергії та біопаливо

Mazda перейде на відновлювані джерела енергії та біопаливо

06 червня 2022
0

Компанія Mazda представила план скорочення викидів парникових газів. До 2035 року вуглець-нейтральними стануть всі заводи марки. Фірма має намір активно розвивати три напрямки - це раціональне використання енергії, відновлювані джерела та синтетичне паливо. Як заходи для досягнення вуглецевої нейтральності Mazda почне використовувати фарби низькотемпературного затвердіння, отримати електрику з низьковуглецевих джерел генерації і перевести внутрішній автопарк на біопаливо.

Вуглецева нейтральність - головний тренд світової економіки. Причому активніше викиди вуглекислого газу скорочують саме автовиробники, вигадуючи для цього різні способи. Серед них - Mazda, яка до 2035 року досягне нульових викидів CO2 на своїх заводах по всьому світу, а до 2050-го переведе на «зелені рейки» весь виробничо-збутовий ланцюжок. Японці розвиватимуть три напрями: раціональне використання енергії, відновлювані джерела та синтетичне паливо.

Енергозбереження в першу чергу торкнеться тих виробничих процесів, під час яких виділяється більша вуглекислота. Як заходи для зниження викидів Mazda перейде на використання фарб низькотемпературного затвердіння і підвищить ефективність перетворення енергії. Також активніше розвиватиметься «зелена» енергетика. Компанія розглядає і низьковуглецеву генерацію, та закупівлю електрики, отриманої з відновлюваних джерел.

Остання оголошена ініціатива стосується біопалива. У кооперації з Радою Хіросіми з питань співробітництва автомобільної промисловості, наукових кіл та уряду, Mazda переведе на вуглець-нейтральне паливо корпоративний транспорт. Очевидно, йдеться про автопарк логістичної служби японського заводу, але цю практику обіцяють поширити і на інші майданчики. Ефективність синтетичного палива вже довела Bentley, зменшивши річні викиди вуглекислого газу на 233 тонни.

Інші виробники теж не стоять на місці та пропонують свої способи скорочення шкідливих викидів. Наприклад, KIA з наступного року почне моніторити викиди CO2 компаній-партнерів і на основі зібраних даних пропонувати заходи щодо їх зниження. Ключовим елементом стане перехід на зелену сталь, виплавлену без використання палива. Крім того, KIA приєдналася до глобальної ініціативи Blue Carbon, метою якої є відновлення і збереження прибережних зон і океанічних екосистем, що впливають на баланс вуглекислоти в атмосфері.

У BMW теж усвідомлюють важливість переходу на відновлювані джерела енергії, тому використовують отриману з них енергію навіть для випуску окремих компонентів алюмінієвих коліс. Також компанія активно вивчає переваги вторинної сировини, біокомпозитів та інших інноваційних матеріалів. А ще - використовує у виробництві матові кузовні фарби на основі біомаси та відходів очисних споруд. Але головне досягнення BMW на цій ниві - концепт i Vision Circular, зроблений повністю з вторинної сировини і сам на 100 відсотків підлягає повторній переробці.

Джерело: Mazda

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація