Mazda показала свій найбільш рідкісний і невідомий спорткар

Mazda показала свій найбільш рідкісний і невідомий спорткар

26 липня 2023
0

Mazda вперше показала на публіці унікальний кабріолет RX-8. Спорткар 15 років зберігався на складі компанії і про нього мало хто знав. Про це повідомляється на офіційній сторінці Mazda у Facebook.

У ці дні Mazda RX-8 відзначає своє 20-річчя, тому версію в кузові кабріолет вирішили продемонструвати в автосалоні марки в Осаці.

Кабріолет Mazda RX-8 створили в одному-єдиному екземплярі у 2008 році спеціально для корпоративного заходу. Він один раз взяв участь у параді авто, на який допустили тільки співробітників японської компанії. Після цього його відправили на зберігання на один зі складів Mazda. Виробництво моделі не планувалося, оскільки в лінійці марки є більш доступний кабріолет Mazda MX-5.

Від стандартного купе Mazda RX-8 відкрита версія відрізняється не тільки відсутністю даху, а й масивною дугою безпеки. Крім того, за задніми сидіннями з'явилися обтічники. Оскільки це парадний кабріолет, то навіть м'якого складаного верху у нього немає.

Кабріолет Mazda RX-8 встановлено стандартним 1,3-літровим роторно-поршневим двигуном потужністю 212 к.с. У парі з ним працює 6-ступінчаста автоматична КПП.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація