Mazda відкликає близько 10 тисяч нових CX-90

Mazda відкликає близько 10 тисяч нових CX-90

28 травня 2024
0

Виявилось, що модель має дефект в системі екстренного гальмування, через що автомобіль самостійно виконує різку зупинку. Японський автовиробник вже оголосив, що відкликає 9914 автомобілів в США.

Autoevolution повідомляє, що за даними Національного управління безпеки дорожнього руху США (NHTSA), гальма активуються на швидкості 15-25 км/год, через що виникає ризик аварійної ситуації на дорозі.

Причиною цього є неправильне програмування модуля керування транспортним засобом. Mazda оголосила, що оновить програмне забезпечення на усіх авто, що потрапили до відкличної кампанії, а це близько 10 000 одиниць 2024 року випуску.

Перші повідомлення про різке гальмування CX-90 з'явились ще в 2023 році й тоді автовиробник оперативно вніс змінив модуль керування автомобіля для глобальної версії, проте, схоже, американська версія все ще має цю проблему.

Однак, Mazda заявляє, що відсоток дефектів становить один відсоток від загальної кількості відкликаних авто. До того ж автовиробник не отримав жодного повідомлення про аварії чи травми, пов'язані з цим несправним компонентом.

Компанія повідомила, що дилери в Америці безкоштовно замінять дефектний модуль керування на справний. Вартість кросовера CX-90 в США починається з 37 845 доларів, а топова 49 945 доларів.

Джерело: 24tv.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація