Mazda «випустить» нове покоління родстера MX-5

Mazda «випустить» нове покоління родстера MX-5

13 квітня 2022
0

Незважаючи на взятий курс на випуск кросоверів та електромобілів, Mazda не збирається припиняти виробництво свого культового родстера MX-5. Робота над новим поколінням компактного спорткара ведеться і «вийти» на ринок автомобіль має найближчими роками. Обіцяють, що п'яте покоління Mazda MX-5 збереже свої ключові особливості – невеликі габарити, невисоку масу, відточену керованість та двигун внутрішнього згоряння. Але в результаті родстер стане як мінімум гібридним.

«Mazda MX-5 - це один із символів нашої марки, який потребує особливого ставлення до себе. Зараз ми думаємо, що автомобіль залишиться в лінійці в тому вигляді, в якому він існує - в тих же розмірах та масі, з тією самою концепцією та двигуном внутрішнього згоряння. Так, колись нам доведеться електрифікувати родстер, але ми боротимемося за збереження загальної концепції моделі», - заявив Autocar глава відділу розробки продуктів та інженерії Mazda в Європі Йоахім Кунц.

За словами топ-менеджера, над MX-5 працює штаб-квартира Mazda в Японії, яка вважає родстер своїм «дітищем» та практично не дозволяє закордонним підрозділам втручатися у роботу над моделлю.

Японські інженери вважають своїм завданням зберегти концепцію автомобіля незмінною та передати ключові цінності наступному поколінню фахівців Mazda. Нагадаємо, історія Mazda MX-5 почалася в 1989 році і з того часу на ринок вийшло чотири покоління родстера, продані тиражем понад мільйон екземплярів. Автомобіль вважається найпопулярнішою дводверною відкритою моделлю в історії. Нове покоління Mazda MX-5 на ринок має вийти у 2024 році.

Джерело: Autocar

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація