Mercedes-AMG показав процес складання двигунів для гіперкарів Pagani

Mercedes-AMG показав процес складання двигунів для гіперкарів Pagani

11 грудня 2023
0

2022 року відбулася прем'єра нового гіперкара від Гораціо Пагані. Модель, яка прийшла на зміну Pagani Huayra, попри очікування не стала електромобілем або навіть гібридом - новий Pagani Utopia зберіг, можна сказати, класичний бензиновий двигун V12 від Mercedes-AMG. Німецька компанія є постійним постачальником агрегатів для італійського бренду. Зараз Mercedes-AMG дозволив усім охочим побачити, як збираються двигуни для Pagani.

«В Італії є приказка: Squadra che vince non si cambia, що означає «Ніколи не змінюйте команду-переможця». Партнерство між Pagani Automobili та Mercedes-AMG ілюструє цей принцип. Це була виграшна комбінація з часів першої Zonda, коли компанія зі Штутгарта сприйняла бачення Гораціо Пагані і надала свої найефективніші двигуни», - каже опис відео.

Серійний варіант гіперкара отримав 865-сильний 6,0-літровий бітурбомотор V12 від Mercedes-AMG з крутним моментом 1100 Нм. Подібні агрегати збираються вручну одним фахівцем німецької компанії, що особисто відповідає за весь виробничий процес. Причому збиранням моторів займаються як чоловіки, так і жінки.

Компоненти для двигуна проходять ретельний контроль якості, процес збирання жорстко регламентований і перебуває під постійним наглядом з точки зору дотримання всіх технологічних операцій, а зібраний мотор «затверджується» фірмовою плашкою з автографом механіка, який займався конкретним агрегатом. Причому в Mercedes-AMG та Pagani називають співробітників, які збирають двигуни, художниками-механіками, підкреслюючи, що кожен V12 - це зразок інженерного мистецтва.

Джерело: Мотор

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація