Mercedes-Benz відкрив у Європі завод з переробки акумуляторів електромобілів

Mercedes-Benz відкрив у Європі завод з переробки акумуляторів електромобілів

23 жовтня 2024
0

Компанія Mercedes-Benz щойно відкрила перший у Європі завод з переробки акумуляторів, використовуючи інноваційний процес, який, за словами автовиробника, забезпечує рівень переробки понад 96%, усе це власне підприємство та готове до використання в майбутніх електромобілях Mercedes-Benz.

Завод, який відкрився в Куппенхаймі, на півдні Німеччини, використовує інтегрований механічно-гідрометалургійний процес, який також може переробляти так звану чорну масу, що, за словами Mercedes-Benz, робить його першим виробником автомобілів, який замкнув цикл переробки акумуляторів на власному заводі. Завод, який тестує процес більше року, відновлює цінну та дефіцитну сировину, таку як літій, нікель і кобальт, яку компанія планує використовувати в майбутніх електромобілях.

Концепція роботи полягає в тому, що завод охоплює всі етапи від подрібнення акумуляторних модулів до сушіння та обробки активних матеріалів акумулятора, а також сортування та відокремлення пластику, міді, алюмінію та заліза в «складному, багатоетапному процесі».

Кобальт, нікель і літій виділяються індивідуально в багатостадійному хімічному процесі, але наприкінці процесу вони готові та придатні для використання у виробництві нових батарейних елементів.

На відміну від пірометалургії, створеної сьогодні в Європі, Mercedes-Benz каже, що її гідрометалургійний процес є менш інтенсивним з точки зору споживання енергії та матеріальних відходів. Його низькі температури процесу означають, що він споживає менше енергії.

Новий завод з переробки акумуляторів Mercedes-Benz має річну потужність 2500 тонн. Відновлені матеріали будуть використовуватись для виробництва понад 50 000 батарейних модулів для нових електричних моделей Mercedes-Benz.

Джерело: Autogeek
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація