Mercedes-Benz змінив емблему для ЛГБТ-спільноти

19 червня 2022
0

Mercedes-Benz змінив емблему для ЛГБТ-спільноти. Червень для сексуальних меншин вважається особливим місяцем, тому в ході трьох уїк-ендів Формули-1, що проходять з 10 по 12 червня, з 17 по 19 червня, а також з 1 по 3 липня гоночна команда Mercedes-AMG F1 виступатиме на болідах з райдужним лейблом. Відповідно до календаря особлива трипроменева зірка прикрасить носову частину, систему Halo та шоломи пілотів в Азербайджані, Канаді та Великій Британії.

У соціальних мережах гоночної команди Mercedes-Benz сказано, що райдужний логотип дозволить підвищити поінформованість про «Місяць гордості» та продемонструвати відданість створенню «різноманітнішої та інклюзивнішої команди». Семиразовий чемпіон світу Льюїс Хемілтон порівняв райдужну емблему Mercedes-Benz із «Зіркою гордості» та запропонував залишити незвичайний лейбл на болідах та уніформі до кінця чемпіонату.

Раніше Mercedes-Benz привертав увагу до різноманітних питань у спорті іншим способом. У сезонах 2020 та 2021 років боліди «формульної» команди були чорного, а не канонічного сріблястого кольору, що символізувало рух за права людей різних рас. Сам Хемілтон носив «райдужний» шолом у торішніх перегонах Гран-прі Катару та Гран-прі Саудівської Аравії.

«Цивільним» автомобілям Mercedes-Benz райдужні логотипи поки не дістануться. Хоча деякі автовиробники готували для спільноти ЛГБТ+ спеціальні лівреї - серед інших відзначилися Bentley, BMW і Ford.

Джерело: Mercedes-AMG F1 Team

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація