Mercedes-Benz анонсував «дешевий» електромобіль нової епохи

Mercedes-Benz анонсував «дешевий» електромобіль нової епохи

02 вересня 2023
0

Німецький бренд анонсував «зелений» прототип CLA Class, який стане передвісником «бюджетної» лінійки. Перша серійна модель із дизайном за його мотивами вийде на ринок наступного року.

Mercedes-Benz поширив тизер концептуального електроседана, що отримав ім'я Concept CLA Class. Офіційно оголошено, що шоу-кар задасть напрямок новому «зеленому» сімейству моделей початкового рівня. Ну, і як нескладно здогадатися за назвою, в цю лінійку як і раніше входитиме CLA, тільки вже у вигляді електрокара, причому він і повинен стати «вхідним квитком» у світ Mercedes-Benz: A-Class і B-Class, як очікується, спадкоємців не отримають.

Нагадаємо, ще минулого року німці представили оновлену модельну стратегію, згідно з якою вся гама була поділена на три групи: початкову Entry Luxury, умовно «середню» Core Luxury та розкішну Top-End Luxury. Так ця стратегія передбачає скорочення компактного і найдоступнішого сегмента, щоб звільнити кошти на розвиток двох інших. Але повернемося до майбутнього CLA.

Зовнішність вийшла незвичайною. Роль головної оптики виконують діодні півкільця з трипроменевими зірками посередині, а зірочки, що світяться, розкидані по всій поверхні заглушки, що імітує решітку радіатора. Над фарами є LED-смужка, причому вона не просто розтягнута на всю ширину передка: ця лінія проходить через крила та запливає на двері. Корму концепту ще не показали, але й ззаду, зважаючи на все, буде смуга.

До речі, шпигуни вже ловили замаскований тестовий зразок, і в нього звичніші фари, та й ліній на дверях помітно не було. Тобто, не виключено, що ці рішення так і залишаться фішками Concept CLA Class.

Відомо, що в основу «бюджетних» Мерседесів ляже нова модульна платформа MMA (Mercedes-Benz Modular Architecture), «електрички» також отримають свіжу операційну систему MB.OS, а їхня далекобійність перевищить 750 км (за циклом WLTP). І це поки що всі подробиці про начинку.

Перший показ Mercedes-Benz Concept CLA Class проведуть у Мюнхені перед відкриттям виставки IAA Mobility: седан розсекретять вже 3 вересня (з 4 вересня автосалон відчинить двері для представників ЗМІ, з 5-го для всіх бажаючих). Серійна модель дебютує наступного року.

Джерело: Колеса
Фото: Mercedes-Benz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація