Мільярдер викупив три втрачені Tesla Roadster за мільйон доларів

Мільярдер викупив три втрачені Tesla Roadster за мільйон доларів

02 березня 2024
0

Мільярдер Ден О'Дауд викупив 3 Tesla Roadster, які були втрачені в одному з китайських портів понад 10 років тому. Торік ці автомобілі випадково знайшли в морському контейнері, а тепер у них з'явився новий власник.

Tesla Roadster - перший серійний автомобіль американської компанії Tesla. З 2008 по 2011 рік Tesla випустила лише трохи понад 2000 електромобілів Roadster, що робить їх рідкісними.

У 2010 році клієнт із Китаю придбав у Tesla три абсолютно нові електромобілі Roadster. Їх відправили до доку в Китаї, однак вантаж був заблокований митницею, а транспортні засоби так і не потрапили до замовника. Згодом покупець покинув автомобілі, жодного разу так і не відчинивши контейнер.

Після того, як їх знайшли, автомобілі були продані на аукціоні. Їх викупила компанія Gruber Motors, яка спеціалізується на ремонті електромобілів Tesla. Після перемоги на аукціоні, компанія відновила їх й повідомила, що загальна вартість цих трьох Tesla Roadster становить мільйон доларів.

Автор популярного YouTube-каналу What's Inside розповів хто став власником цих електромобілів. Їх викупив мільярдер Ден О'Дауд, засновник компанії Green Hills Software. Цікаво, що фанатам автомобілів Tesla він добре відомий, адже є критиком Ілона Маска та хейтером технології автономного водіння від Tesla.

Очевидно, він також є фанатом електромобілів Tesla, які не оснащені технологією FSD, а отже Tesla Rodster - ідеальний автомобіль для нього. До того ж як виявилось, у власності мільярдера вже були декілька Tesla Rodster, проте ці три авто, які він придбав у Gruber Motors, є одними з найбільш вцілілих екземплярів першого електромобіля компанії Tesla.

Джерело: 24tv.ua
Фото: Electrek

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація