Мільйон автомобілів Toyota і Lexus відкликають через питання безпеки

Мільйон автомобілів Toyota і Lexus відкликають через питання безпеки

21 грудня 2023
0

Toyota відкликає близько 1 мільйона автомобілів та позашляховиків у США через можливий дефект, який може не дозволити подушці безпеки пасажира спрацювати при аварії.

У відканні беруть участь 15 різних моделей Toyota та Lexus 2020 та 2021 модельного року, включаючи Toyota Camry, RAV4, Sienna, а також Lexus RX350 та ES350. Нагадаємо, Lexus - люксовий бренд, що належить компанії Toyota.

Зокрема датчик, який визначає, коли хтось сидить на передньому пасажирському сидінні, в деяких автомобілях був виготовлений неправильно. Датчик OCS може приблизно визначити масу людини, щоб зрозуміти дорослий це чи дитина. Якщо на передньому пасажирському сидінні буде виявлено дитину, подушка безпеки може не спрацювати під час зіткнення.

За словами Toyota, коротке замикання в датчику OCS може призвести до того, що подушка безпеки не спрацює у разі аварії, коли це необхідно. Представник Toyota відмовився повідомити, чи відомо автовиробнику про будь-які травми, які виникли внаслідок цієї проблеми.

За даними Toyota, власники автомобілів, які беруть участь у відкликанні, будуть повідомлені Toyota до середини лютого 2024 року. Власникам буде запропоновано доставити автомобіль до дилера Toyota або Lexus, де відділ обслуговування перевірить датчик та замінить його безплатно для власника.

Джерело: iXBT.com
Фото: Kyodo News

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація