MINI навчить американців користуватися «механікою»

MINI навчить американців користуватися «механікою»

07 листопада 2022
0

Маркетологи MINI вважають, що багато клієнтів невпевнено почуваються на автомобілі з трьома педалями, тому розробили спеціальні курси водіння, які проходитимуть на майданчику BMW Performance Center у штаті Каліфорнія. Навчання складатиметься з двох етапів (на майданчику та на треку), кінцева мета - навчити користуватися ручною коробкою передач у безпечній та захоплюючій атмосфері.

Курси навчання водінню на «механіці» з'явилися неспроста. Нещодавно компанія повернула ручну коробку передач як опцію для трьохдверних хетчбеків. Оскільки опитування американських власників показували, що MINI вважають цікавим «драйверським» брендом, британці вирішили зіграти на цьому та показати переваги «механіки».

Оскільки йдеться про повноцінне навчання, інструктори MINI готові почати з азів: спочатку «курсанти» шукатимуть точку схоплювання зчеплення, потім відпрацьовуватимуть плавні зупинки та гальмування, а до вправ на треку перейдуть під завісу курсу.

Проблема невміння американців керувати автомобілем з «механікою» аж ніяк не надумана: два роки тому було проведено дослідження, яке показало, що третина водіїв у США зовсім не вміють користуватись педаллю зчеплення, а у водінні машини з ручною коробкою передач зацікавлені лише 30% респондентів.

У США нерідкі випадки, коли викрадачі не в змозі зрушити з місця автомобіль з ручною коробкою передач, а кілька років тому Honda навіть випустила відеоролик, в якому розповідається, навіщо взагалі потрібна педаль зчеплення.

Джерело: MINI

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація