Міністр транспорту Німеччини проти запровадження додаткових перевірок для водіїв старшого віку

Міністр транспорту Німеччини проти запровадження додаткових перевірок для водіїв старшого віку

13 листопада 2023
0

Міністр транспорту Німеччини Фолькер Віссінґ (Volker Wissing) виступив проти планів Європейського Союзу щодо запровадження додаткових перевірок для водіїв у віці 70+. Йдеться про нову транспортну директиву ЄС, яка передбачає необхідність оновлення посвідчень водіями віком понад 70 років щоп'ять років.

При чому продовжуватимуть дію прав на підставі обов'язкового медичного огляду або надання даних про стан здоров'я особисто. Кожна країна-член ЄС має право самостійно вирішувати який із варіантів обрати. Вважається, що це дозволить до 2050 року довести смертність на дорогах до нуля.

В інтерв'ю газеті Funke Mediengruppe Віссінґ сказав, що такий підхід перетворює людей на «об'єкти», які піддають додатковим обстеженням і змушують жити за правилами. На думку министра, люди старшого віку можуть самостійно дбати про своє здоров'я без розпоряджень держави та бюрократичних процедур. Він вважає, що для запровадження «обмежень» для людей 70+ немає жодних підстав. Серйозної залежності між віком водіїв та кількістю аварій не спостерігається. За даними страхових компаній люди старшого віку і водії-початківці потрапляють у ДТП з однаковою частотою.

Також Віссінґ висловився проти подальшого зниження допустимого вмісту алкоголю в крові водія. За його словами, у Німеччині кількість аварій, в учасників яких виявлено низький рівень алкогольного сп'яніння, зустрічаються дуже рідко. Крім того, в країні вже діє обмеження в 0,5 промілей, а для водіїв-початківців віком від 17 до 21 року - повна заборона.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація