Митників, які сприяли незаконному імпорту пального компанією Медведчука, будуть судити

Митників, які сприяли незаконному імпорту пального компанією Медведчука, будуть судити

28 липня 2022
1

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо 14 працівників митного поста «Мукачево» Закарпатської митниці, через дії яких державний бюджет втратив понад 35,5 млн гривень. Обвинувальні акти скеровано до суду, повідомляє прес-служба ДБР.

Встановлено, що протягом 2017-2018 років компанія зі сфери впливу кума путіна Віктора Медведчука імпортувала залізничним і автомобільним транспортом зі Словаччини нафтопродукти угорського походження - легкі й середні дистиляти. Проте у документах зазначалось, що у цистернах знаходиться газовий конденсат, який не підакцизний товар.

«Під час митного оформлення службові особи митниці «не помічали» підміни й розмитнювали легкі, середні дистиляти як газовий конденсат. Це дало організаторам змогу ухилитися від сплати акцизного податку і ПДВ на мільйони гривень», - йдеться у повідомлені.

Працівників митниці звинувачують у неналежному виконанні службових обов’язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки для державних інтересів (ч. 2 ст. 367 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 5 років.

Джерело: enkorr

Обговорення новини

Івасик-Телесик  

щось давно нам Вітю не показували по телевізору чи його вже обміняли?

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація