Mitsubishi Outlander «подарував» зовнішність електрокару eK X

Mitsubishi Outlander «подарував» зовнішність електрокару eK X

22 травня 2022
2

Mitsubishi представила в Японії новий kei-автомобіль під назвою eK X (X читається як «cross»). Це повністю електричний kei-автомобіль та найновіший представник лінійки eK X.

Проте зовнішність моделі виглядає знайомою. Фактично, це наче зменшена версія нового Mitsubishi Outlander. Марка вже давно відома своїми мініатюрними моделі в стилістиці kei, але серію eK X вирішили «прикрасити» дизайном від відомого позашляховика.

Насправді, eK X - це вишуканий маленький автомобіль, який не коштує багато. Враховуючи субсидії на придбання електромобіля, новий електричний автомобіль kei має ціну 1 848 000 ієн, або близько 14 000 доларів США за поточним курсом обміну валют.

Такий автомобіль може проїхати 180 кілометрів на одній зарядці та ідеально підходить для міських жителів. Акумулятор ємністю 20 кВт-год може заряджатися на повну потужність за вісім годин за допомогою звичайного заряджання (AC200V/14,5A) або приблизно від 40 хвилин до 80% завдяки швидкому заряду.

За словами Mitsubishi, цих цифр має бути достатньо, оскільки опитування показує, що приблизно 80 відсотків користувачів kei-автомобілів та компактних автомобілів проїжджають 50 км або менше на день.

Однак Mitsubishi eK X не є «слабким» автомобілем. Зокрема, він показує пристойні показники: 63 кінські сили (47 кВт) і 195 ньютон-метрів крутного моменту - якраз достатньо, щоб переміщатися містом у своїх справах.

Як й Outlander, створений на базі Nissan Rogue/X-Trail, Mitsubishi eK X розроблено спільно з автовиробником через їхній давній альянс. Версія Nissan називається Sakura й схожа на зменшену версію електричного кросовера Nissan Ariya.

Новинку від Mitsubishi можна буде придбати вже цього літа, але лише в Японії.

Джерело: MOTORCAR

Обговорення новини

dimmon  

І чого електрокари не роблять звичайними моделями які є. Є пасат, зробили Пасат Електро, є Аутлендер зробили Аутлендер Електро і т.д. Нє треба обов'язково, як електрокар зробити якесь у..щє щоб був не схожий на нормальні авто

ВІДПОВІСТИ  
Ford_V8  

dimmon, Ну взагалі-то конкретно цей електрокар якраз зроблений зі звичайної бензинової моделі і не відрізняється від неї ззовні. Просто там і з самого початку бензинова модель стрьомна була!

ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація