Міжнародний тест-драйв Нового PEUGEOT e-5008 - перші враження та емоції

Міжнародний тест-драйв Нового PEUGEOT e-5008 - перші враження та емоції

09 липня 2024
0
Інформація розміщена на правах реклами або надана партнерами:

Новий PEUGEOT E-5008 став зіркою перших міжнародних тест-драйвів для ЗМІ, що відбувались в Європі протягом червня. Понад 400 професійних автомобільних журналістів з понад 20 країн світу зібрались в Європі для особистого знайомства з новими кросоверами Бренду.

Перші тести та перші враження зазвичай бувають найбільш щирими і відкритими. Тим більше приємно отримувати позитивний фідбек від перших тестів Нового PEUGEOT E-5008, які проходили в Європі протягом червня поточного року. Безсумнівно, новинка вразила професійних автомобільних журналістів - адже тут і справді є чим вражати! Переконайтесь в цьому самі…

Новий PEUGEOT E-5008: збільшені габарити, просторий та сучасний салон

Перше, що зустрічає журналістів-випробувачів, це загальна концепція, яка залишилась незмінною: Новий PEUGEOT E-5008 - це справжній флагман лінійки легкових автомобілів Бренду та повноцінний 7-місний кросовер для великої родини або компанії друзів. Саме для того, щоб забезпечити ще більше простору всередині, розміри Нового PEUGEOT E-5008 суттєво зросли відносно попереднього покоління PEUGEOT 5008 - довжина тепер сягає 4,79 метра, колісна база розтягнулась до 2,9 метра.

Причому, зростання габаритів дозволяє не лише забезпечити чудовий простір на тримісному дивані другого ряду та більше місця на третьому ряду (де встановлено два окремі сидіння), але також і помітно збільшити багажник. Навіть за умови 7-місного салону об’єм багажника складає 259 літрів; при 5-місному салоні багажник й взагалі пропонує 748 літрів корисного об’єму для перевезення речей та валіз.

Неодмінно погляд міжнародних журналістів привернув і оновлений дизайн, адже Новий PEUGEOT E-5008 демонструє новий стиль Бренду, де увагу привертає безмежна решітка радіатора та мініатюрні фари з потрійними смугами «кігті лева». Крім того, фари привертають увагу завдяки використанню технології Pixel LED - це інноваційна система матричного освітлення, що дозволяє гнучко керувати променем світла в залежності від навколишніх умов та наявності/відсутності інших автомобілів. Водночас, решітка радіатора та передня частину кузова загалом, привертають увагу повною відмовою від хромованого оздоблення - це підтверджує курс Бренда на екологічність виробництва автомобілів та відмову від використання забруднюючих виробничих процесів, як ось хромування деталей.

Крім того, Новий PEUGEOT E-5008 демонструє нову концепцію оформлення салону PEUGEOT Panoramic i-Cockpit: суцільний 21-дюймовий дисплей (або два поєднаних 10-дюймових дисплеї) в єдиній горизонтальній панелі, що наче «злітає» на основною частиною салону. Такого ефекту вдалось досягнути завдяки використанням прихованих кріплень та фоновому контурному LED-підсвічуванню. Нарешті, варто відзначити наявність трьох-зонного клімат-контролю (окрема зона клімату для задніх пасажирів), зручних сидінь з сертифікатами AGR, а також сенсорні перемикачі-кнопки i-Toggles, які можуть змінювати своє призначення та функціональність за бажанням водія.

Електричний кросовер PEUGEOT E-5008: передній або повний привод, запас ходу - до 660 км

Головною особливістю Нового PEUGEOT E-5008 є його 100% електрична силова установка, яку і випробовували європейськими трасами міжнародні журналісти. Новий повністю 100% електричний кросовер PEUGEOT E-5008 побудований з використанням всіх переваг сучасної платформи STLA Medium від концерну Stellantis, серед яких - можливість встановлення великої акумуляторної батареє ємністю до 98 кіловат-годин. Завдяки цьому, а також дуже енергоефективним електромоторам, конструкторам Нового PEUGEOT E-5008 вдалось досягнути неймовірних результатів, як для доволі великого 7-місного кросовера - до 660 км автономного пробігу на одному заряді акумулятора.

Новий електричний кросовер PEUGEOT E-5008 буде запропонований європейським покупцям у кількох різних версіях, що відрізняються потужністю та типом приводу:

  • Стандартна версія 2WD - стандартний акумулятор, передній привод, один електромотор потужністю 157 кВт або близько 210 к.с.;
  • Версія 2WD Long Range - максимальний за розміром акумулятор, передній привод, один електромотор потужністю 170 кВт або близько 230 к.с.;
  • Версія 4WD - максимальний за розміром акумулятор, повний привод, два електромотори сумарною потужністю 237 кВт або близько 320 к.с.

Таким чином, кожен покупець зможе обрати найбільш оптимальний варіант Нового PEUGEOT E-5008, що буде повністю відповідати його запитам та побажанням: придбати новітній та сучасний 100% електричний кросовер з максимально заманливим прайсом; обрати електромобіль з найбільшим запасом ходу для далеких подорожей; отримати максимальну потужність та максимальні можливості на будь-яких дорогах або навіть поза їх межами.

Крім того, Новий PEUGEOT 5008 буде запропонований в Україні з традиційним бензиновим турбодвигуном потужністю 180 к.с. та автоматичною коробкою перемикання передач, завдяки чому така версія нового кросовера має стати оптимальним вибором для багатьох покупців.

Нагадаємо, що запуск Нового PEUGEOT 5008 та PEUGEOT E-5008 на європейському ринку заплановано вже на осінь поточного року. Дещо пізніше ці важливі новинки мають з'явитись і в Україні - орієнтовно ринковий запуск кросоверів відбудеться наприкінці 2024 року.

Також відомий французький Бренд пропонує й інші автомобільні новинки, причому вони вже встигли дістатись України та знаходяться на складах дилерів або імпортера: оновлений кросовер PEUGEOT 2008, класичний хетчбек PEUGEOT 308, динамічний фастбек PEUGEOT 408, сімейний мінівен PEUGEOT Rifter, бізнес-вен PEUGEOT Traveller та інші моделі. Перегляньте онлайн-склад PEUGEOT та обирайте автомобіль для себе, який можна придбати в режимі буквально «сьогодні на завтра».

Дилерська мережа Peugeot Дилерська мережа Peugeot

Бренд Peugeot представлений в Україні з 1992 року. З 2010 року продажем автомобілів та наданням сервісних послуг ексклюзивно займається офіційне представництво французької компанії.

перейти на сторінку компанії
Джерело: PEUGEOT

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація