Можливості професійного розвитку для молодих фахівців в автомобільній галузі

Можливості професійного розвитку для молодих фахівців в автомобільній галузі

08 березня 2023
0

Завдяки швидкому розвитку технологій та постійному попиту на транспортні засоби, автомобільна галузь є однією з найбільш перспективних та стабільних для молодих фахівців. На ринку працевлаштування України зараз відкрито понад 5 тис. вакансій у цій сфері. Спеціалістам пропонують зарплати від 10000 до 75000 грн. У цій статті ми мова піде про ключові професії та рівні доходів в автобізнесі. До речі, якщо вам потрібна робота Німеччина, рекомендуємо ознайомитися з актуальними пропозиціями на Jooble.

Які спеціалісти потрібні у сфері автомобілів та логістики у 2023 році?

Для працевлаштування в автомобільній галузі вимагають вищу технічну освіту, досвід або пройдене стажування, інформацію потрібно оформити в резюме. Молодих фахівців беруть на роботу в автомобільні компанії, на заводи або в ВНЗ для навчання студентів.

Українські працівники цінуються не тільки у межах нашої країни. На сайті агрегаторі-вакансій Jooble їм пропонується робота Франція, а також в Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччині, Італії тощо.

Популярністю користуються наступні спеціалісти:

  • Інженери-конструктори - здійснюють проектування нових автомобілів, вдосконалюють існуючі моделі, займаються модифікаціями двигунів, систем безпеки, електроніки тощо. Заробляють від 20000 грн на місяць.
  • Технологи - розраховують виробничі потужності, розробляють машинобудівні технології, плани розташування устаткування, підбирають ефективне обладнання, інструменти та матеріали. Отримують від 19000 грн.
  • Інженери-електроніки - планування, розробка та обслуговування електронних систем транспортних засобів, обладнання, на якому вони виготовляються. Зарплата стартує від 15000 грн.
  • Логісти - у транспортних компаніях займаються плануванням, організацією перевезень авто, комплектуючих та обладнання. Середня заробітна плата складає 20000-40000 грн.
  • Автомеханіки - займаються ремонтом, обслуговуванням транспортних засобів (легкових авто, автобусів, вантажівок тощо). Працюють на СТО або в офісах автодилерів, офіційних дистриб'юторів тощо. Заробляють близько 10000-20000 грн.
  • Менеджери з продажу автомобілів - працюють з клієнтами компанії, консультують їх щодо наявних моделей, рекомендують щось відповідно до потреб, продають авто та додаткові послуги. В залежності від кількості закритих угод, можуть отримувати від 20000 до 40000 грн.

Кандидати, що не мають спеціальної освіти та досвіду, можуть влаштуватися на роботу водіями, різноробочими або пакувальниками мілких деталей на машинобудівельних заводах за кордоном. Спеціалістам такого класу зазвичай пропонують зарплату 1000-1500 євро.

Інтернет-професії в автомобільній галузі

Функціонування будь-якого автобізнесу залежить від постійного потоку клієнтів, увагу яких привертають маркетингом. Потрібно розробити сайт, наповнити його контентом, активно вести соціальні мережі, запускати реклами, налаштовані на цільову аудиторію. Це неможливо без залучення таких спеціалістів:

  • програмісти;
  • SMM-менеджери;
  • копірайтери та контент-менеджери;
  • таргетологи;
  • фахівці з Google-Ads;
  • дизайнери.

Кандидатів на перераховані посади просять надіслати свої кейси, резюме, іноді – виконати тестове завдання. Зазвичай оплата за послуги окрема за кожен проєкт і обговорюється з роботодавцем перед його виконанням.

Джерело: Jooble

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація