МВС затвердило зміни до Вимог до державних номерних знаків транспортних засобів

МВС затвердило зміни до Вимог до державних номерних знаків транспортних засобів

06 січня 2023
5

МВС затвердило зміни до Вимог до державних номерних знаків транспортних засобів. Відповідний наказ від 12.12.2022 №814 набуде чинності з дня його офіційного опублікування.

Визначено, що на знаках, що належать транспортним засобам, які зареєстровані на підставі договору, укладеного відповідно до пункту 81 Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів, замість літеросполук, які позначають адміністративно-територіальну належність місця реєстрації транспортного засобу, використовуються такі літеросполуки:

  • «ED», «DC» - у разі якщо договір укладено із застосуванням засобів електронного кабінету водія функціональної підсистеми Єдиного державного реєстру єдиної інформаційної системи МВС;
  • «DI», «PD» - у разі якщо договір укладено через Єдиний державний вебпортал електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу «Дія».

Джерело: LIGA.net

Обговорення новини

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація
NISOLEK  

Нічого не зрозуміло, але дуже цікаво.
Я б взагалі хотів бачити номерні знаки, на авто з укр реєстрацією, подібні до європейських, то означаж, перші 2-3 літери це код регіону/області (може навіть меншої територіальної одиниці; далі наклейки від підробки номерів (які також засвідчують місце вироблення номерного знака); а далі 4-6 рандомних або вибраних власником знаків (і не обов'язково 4 цифри і 2 літери, а взагалі яка завгодно послідовність).
А зараз у нас на ромерах якась пурга діється, кирилицю змішують з латиницею...

+3ВІДПОВІСТИ  
Andriy86  

NISOLEK, мені після поїздок на тимчасово окуповані території чи за кордон, дуже приємно бачити рідні українські номери зі всією їхньою пургою. Хоча американські номери також подобаються.

+2-5ВІДПОВІСТИ  
mabar  

NISOLEK, а які літери кирилиці ви бачили на сучасних номерах? Там тільки латиниця і дуже давно.

+1-1ВІДПОВІСТИ  
labirint-mnl  

дай що небудь поміняти, лиш би люди час втратили і ще грошенят принесли...

+3ВІДПОВІСТИ  
Master General  

Не треба нічого міняти, це тільки посилить корупцію

+2ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація