На аукціон виставили знаменитий спорткар Alfa Romeo

На аукціон виставили знаменитий спорткар Alfa Romeo

16 січня 2023
0

У Парижі на аукціон RM Sotheby's виставили рідкісну Alfa Romeo 6C 2300 Mille Miglia Berlinetta 1938 року. За знаменитий спорткар планують виручити близько півтора мільйона євро. Деталі авто розкрили на сайті аукціонного будинку.

Alfa Romeo 6C 2300B - одна із найзнаменитіших моделей італійської марки. Усього випущено лише 107 цих недешевих авто і свого часу вони успішно виступали у перегонах.

Саме від гоночної версії моделі взяли двигун для цієї Alfa Romeo 6C 2300B. Рядна шістка об'ємом 2,3 л розвиває 95 к.с. і працює в парі з 5-ступінчастою механічною КПП та дозволяє розганятися до 145 км/год.

Ексклюзивний кузов Mille Miglia Berlinetta для авто створили в італійському ательє Touring. Усього існує лише 7 купе Alfa Romeo 6C 2300B з таким дизайном і саме цим обумовлена висока вартість авто. Свого часу воно було еталоном стилю та задало моду в італійському автодизайні на кілька років уперед. У такому ж стилі Touring виконали й інші моделі Alfa Romeo та інших марок.

Alfa Romeo протягом 33 років належала відомому колекціонеру Мішелю Довазу, який зібрав півсотні дорогих ретро-авто. У 2007 році він пройшов реставрацію і одразу після цього виграв нагороди на одразу двох престижних шоу старовинних автомобілів у США.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація