На аукціон виставили найрозкішніше американське авто

На аукціон виставили найрозкішніше американське авто

04 серпня 2022
0

У США на аукціон Mecum виставили унікальний Duesenberg Model J Rollston Convertible 1936 року. Розкішний кабріолет планують продати за 2,5-2,75 мільйона доларів - за ціною нового Bugatti Chiron. Подробиці авто розкрили на сайті аукціонного будинку.

Duesenberg у 30-х роках випускав одні з найдорожчих і найрозкішніших авто у світі - вони конкурували з Rolls-Royce, Bentley та Maybach. Велика депресія підкосила компанію і саме цей кабріолет з ексклюзивним кузовом від ательє Rollston став останнім випущеним авто маркою.

Duesenberg Model J довжиною близько 6 м відрізняється монументальним дизайном з опуклими крилами - його називали сухопутним дирижаблем. В обробці салону використовували шкіру та дерево. Кабріолет оснащений величезною рядною «вісімкою» об'ємом 6,9 л і потужністю 265 к.с. Його максимальна швидкість - 185 км/год.

Кабріолет створювався для участі у різних автошоу. Потім його придбав президент компанії Coca-Cola Конкі Вайтхед за 17 000 доларів (362 500 доларів за сучасним курсом). У повоєнний час він кілька разів змінював власників, а 1990 року пройшов реставрацію. Автомобіль неодноразово вигравав нагороди на виставках та фестивалях ретро-авто.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація