На аукціон виставили унікальний спорткар 30-х від знаменитого українського дизайнера

На аукціон виставили унікальний спорткар 30-х від знаменитого українського дизайнера

06 лютого 2023
0

У США на аукціон RM Sotheby's виставили унікальну Packard Twelve Sport Coupe 1934 року. За раритетне авто планують отримати кілька мільйонів доларів, і воно може стати найдорожчою моделлю знаменитої марки. Подробиці Packard виявили на сайті аукціонного дому.

Особливість авто - ексклюзивний обтічний кузов від ательє LeBaron. Його дизайн розробив стиліст українського походження граф Олексій Сахновський. За материнською лінією він був нащадком відомого цукрозаводчика та мецената Артема Терещенка, а за батьківською - Миколи Гоголя та гетьмана Павла Полуботка.

Після революції 1917 року Сахновський емігрував у Європу, а потім в Америку та зайнявся автодизайном. Його роботи мали нестандартний вигляд і випереджали час.

Packard Twelve Sport Coupe став одним із перших аеродинамічних авто зі США. Його салон обробили деревом, а сидіння обшили шкірою поні. Усього випустили лише чотири таких купе, до того ж це перший автомобіль у серії - саме його демонстрували на автошоу в Нью-Йорку.

Першим власником Packard Twelve був мільйонер Бребурн, який володів металургійними заводами в Пенсільванії. Машина кілька разів переходила з рук у руки, а у 80-х пройшла реставрацію та виграла призи на кількох ретрошоу. З того часу авто практично не демонстрували на публіці.

Packard Twelve був флагманською та найдорожчою моделлю американської марки. Під його капотом встановлений 7,0-літровий V12 потужністю 160 к.с. З 3-ступінчастою механічною КПП авто розганяється до 162 км/год.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація