На аукціон виставлено дуже рідкісний і незвичайний лімузин Tatra

На аукціон виставлено дуже рідкісний і незвичайний лімузин Tatra

11 січня 2023
0

У США на аукціон RM Sotheby's виставили vintage Tatra T77 1934 року. За раритетну модель планують отримати кілька мільйонів доларів, тобто вона може стати найдорожчим чеським авто всіх часів. Деталі авто розкрили на сайті аукціонного будинка.

Не всі знають, що Tatra випускала не лише вантажівки та трамваї, а й легкові моделі, причому інноваційні. Tatra T77 - один із найпрогресивніших автомобілів 30-х років. Розкішний флагман марки розробляли талановитий австрійський інженер Ганс Ледвінка та конструктор дирижаблів Zeppelin Пауль Ярай.

Саме у цепелінів і запозичили аеродинамічну форму авто. Tatra T77 так само обтічна, як сучасні Tesla Model S і Mercedes EQS - її коефіцієнт лобового опору становить лише 0,212.

На цьому особливості Tatra T77 не закінчувалися. Двигун автомобіля розмістили ззаду, причому в 3,0-літрового V8 повітряне охолодження. Саме ця модель надихнула Фердинанда Порше на створення Volkswagen Beetle.

Мотор Tatra T77 розвиває лише 60 к.с., але обтічному авто цього достатньо, щоб розвивати 145 км/год і розганятися до 100 км/год за 14 с. Витрата палива становить 14-15 л/100 км.

Усього випустили лише 106 Tatra T77 і саме цей автомобіль - дев'ятий у серії. Він був побудований для графа Яромира Егона Черніна-Морзіна, але згодом кілька разів змінював власників.

Із 70-х років Tatra T77 стояла занедбаною у сільському сараї, але в 2005 році була викуплена та відреставрована. Її відновлення тривало 10 років і коштувало мільйон доларів.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація