На аукціон виставлять рідкісний італійський спорткар Qvale

На аукціон виставлять рідкісний італійський спорткар Qvale

06 червня 2024
0

На британському інтернет-аукціоні Car&Classic, що відбувається з 5 по 12 червня, виставлено на торги дуже цікаве авто - Qvale Mangusta. Ці автомобілі було виготовлено менше ніж 300 екземплярів.

Історія появи марки Qvale пов'язана з італійським брендом De Tomaso. До 90-х років компанія Алехандро Де Томасо переживала складний період, і щоб врятувати своє підприємство, він вирішив випустити нову модель. Натхненням для майбутнього спорткара став британський TVR Griffith. Елегантний та унікальний дизайн новинки від De Tomaso розробив знаменитий дизайнер Марчелло Гандіні.

Прототип De Tomaso Biguа було представлено на престижному автошоу у Женеві навесні 1996 року. Автомобіль отримав високі оцінки від відвідувачів та преси, але цього було недостатньо для запуску в серійне виробництво. Компанія гостро потребувала фінансової підтримки. Допомога прийшла від американського бізнесмена норвезького походження К'єлла Квале (Kjell Qvale), який був офіційним імпортером машин De Tomaso та Maserati у США. Єдиною умовою Квале було перейменування серійної моделі на Mangusta на честь класичної De Tomaso Mangusta 60-х років.

У результаті підписаної угоди та інвестицій у розмірі $30 млн у 1997 році в Модені була заснована компанія Qvale Modena SpA, яка з 2000 по 2002 рік виготовила 284 спорткари Qvale Mangusta. Цей автомобіль став «лебединою піснею» Алехандро Де Томасо, який пішов із життя у травні 2003 року у віці 74 років.

Автомобіль оснащувався 4,6-літровим 320-сильним двигуном V8 від компанії Ford, який працював у парі з 5-ступінчастою «механікою» або 4-діапазонним "автоматом". Оригінальна конструкція складного жорсткого даху дозволяла за кілька секунд перетворити купе на кабріолет, а салон мав посадкову формулу 2+2.

Продавці планують продати цю «капсулу часу» на аукціоні. Її оцінюють у 42 000 доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація