На аукціон виставлять знаменитий болід семиразового чемпіона «Формули-1»

На аукціон виставлять знаменитий болід семиразового чемпіона «Формули-1»

08 жовтня 2023
0

На аукціон RM Sotheby's виставили знаковий болід «Формули-1». Це Mercedes-AMG Petronas F1 W04 Льюїса Гамільтона, який став особливим для команди. Подробиці про авто повідомили на сайті аукціонного дому.

Льюїс Гамільтон за свою кар'єру заробив сім чемпіонських титулів «Формули-1». Саме з Mercedes-AMG Petronas F1 W04 почалася історія пілота з німецькою командою після того, як він пішов із Vodafone McLaren Mercedes.

Mercedes-AMG Petronas F1 W04 був останнім болідом бренду, який оснащувався 2,4-літровим атмосферним двигуном V8. Після цього команда стала використовувати гібридну силову установку з моторами V6.

Вага авто становить лише 642 з урахуванням пілота та всіх рідин. Болід отримав диски BBS, які взуті в гоночні шини Pirelli P Zero. Загалом автомобіль завоював три перемоги у «Формулі-1».

Це єдиний болід «Формули-1» Mercedes-AMG під керуванням Гамільтона, який доступний для покупки. Цей факт може значно підвищити цінність лота.

Оціночна вартість Mercedes-AMG Petronas F1 W04 становить від 9,8 до 15 млн доларів. Торги за лот відбудуться вже цього місяця.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація