На аукціон виставили легендарний Rolls Royce із 27-літровим мотором

На аукціон виставили легендарний Rolls Royce із 27-літровим мотором

04 березня 2023
2

Британський аукціонний будинок Car&Classic 9 березня цього року проведе торги, в рамках яких буде продано найпотужніший в історії Rolls Royce.

Йдеться про Rolls Royce Merlin 1972 року випуску. Цей шутинг-брейк отримав прізвисько «Звір» і занесений до Книги рекордів Гіннеса як найпотужніший дорожній автомобіль планети.

Під його капотом встановлений 27-літровий безнаддувний двигун V12, який трохи в іншій формі використовувався у винищувачах Superman Spitfire та Hawker Hurricane. Двигун пов'язаний з триступінчастою автоматичною коробкою передач General Motors і здатний видавати до 750 к.с. потужності.

Автомобіль побудував британський механік та конструктор Джон Додда. На сталеву раму він встановив кузов зі скловолокна, під яким і ховається сильний військовий мотор.

Кілька років на шутинг-брейку було встановлено логотип Rolls Royce. Однак керівництву британської марки не сподобалося, що саморобне авто прикрашає їхню емблему і вони подали до суду.

Рішення суду було на їхню користь. І з того часу на решітці радіатора Merlin встановлені ініціали творця. У грудні минулого року Джон Додда помер, а його спадкоємці вирішили продати легендарний автомобіль. До речі, незважаючи на солідний вік, він зберігся у чудовому стані та повністю на ходу.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Ткачов  

Це не Rolls Royce, а саморобний автомобіль з авіаційним двигуном від Rolls Royce. Чомусь ця новина гуляє мережею без перевірки зі сторони журналістів. Для профільного сайту про авто - ганебна ситуація.

+3ВІДПОВІСТИ  
Закарпаттячко  

Якесь епічне жахіття.

+1ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація