На аукціон виставили лімузин колишнього президента США

На аукціон виставили лімузин колишнього президента США

09 березня 2024
0

На майданчику Mecum з'явився цікавий лот - лімузин Imperial Crown Ghia, яким раніше користувався колишній президент США Ліндон Джонсон, а згодом перша леді Америки Жаклін Кеннеді.

Ця модель дуже рідкісна. За всю історію було зібрано лише 10 одиниць. Представлений екземпляр 1964 року випуску й у його створенні взяло участь знамените італійське ательє Ghia. Лімузин виготовили на замовлення Білого дому. Компанія Chrysler здавала його в оренду за символічну суму в 1 долар.

Кузов лімузина, довжина якого становить 6,3 метра, пофарбований у чорний колір і чудово доповнюється елементами із хрому. Він знаходиться в ідеальному стані та виглядає майже як новий. І це враховуючи вік та пробіг у 24 300 км.

Салон цього Imperial Crown Ghia оздоблений висококласною шкірою, а як акценти використано дерево, вставки з натуральної вовни та хромовані елементи. Під його капотом встановлений 6,8-літровий V8 потужністю 340 к.с., який працює у парі з триступеневою автоматичною КПП. Торги відбудуться 9 березня. За рідкісний автомобіль з цікавою історією мають намір виручити близько 150 тисяч доларів.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація