На аукціон виставили «найкраще авто у світі»

На аукціон виставили «найкраще авто у світі»

14 травня 2024
0

У США на онлайн-аукціоні eBay продають єдиний у своєму роді кабріолет Tucker 1948 року. За унікальне авто хочуть отримати 2 375 000 доларів. Про нього розповіли на сайті аукціону.

Tucker 48 - модель, яка випередила свій час. Її творець Престон Такер хотів створити найкраще авто у світі, машину завтрашнього дня. Для свого часу модель дійсно була інноваційною. У неї обтічний дизайн, поворотна центральна фара та травмобезпечне лобове скло.

Крім того, Tucker 48 отримав протиугінну систему, незалежну підвіску та дискові гальма. Ззаду встановлено опозитний шестициліндровий двигун від вертольота об'ємом 5,5 л та потужністю 166 к.с.

Через фінансові проблеми та конфлікт із конкурентами масове виробництво Tucker 48 так і не почалося. Замість 60 000 авто виготовили лише 50, перш ніж компанія збанкрутувала. Зараз вони дуже цінуються колекціонерами.

Кабріолет Tucker 48 існує в єдиному екземплярі. Його збудували уже після банкрутства компанії на незавершеному шасі седана. Механізм електроприводу м'якого даху запозичили в моделей General Motors. Авто використовувалося для демонстрації, а його пробіг складає всього 16 км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація