На аукціон виставили розкішний Cadillac Елвіса Преслі

На аукціон виставили розкішний Cadillac Елвіса Преслі

27 грудня 2023
0

У США на аукціон Mecum виставлено седан Cadillac Seville 1976 року. Автомобіль оцінили в 30-40 тис. доларів, що чимало для цієї моделі. Річ у тім, що першим його власником був Елвіс Преслі. Про авто розповіли на сайті аукціону.

Елвіс Преслі любив дорогі автомобілі й особливо цінував Cadillac - за все своє життя купив близько сотні машин цієї марки. Саме цей Seville - один з останніх Cadillac Елвіса, придбаний у січні 1976 року.

Втім, король рок-н-ролу недовго володів автомобілем, а подарував його поліцейському Рону П'єтрафесо. Річ у тім, що Елвіс Преслі святкував своє 41-річчя на гірськолижному курорті в Колорадо, а як охорону найняв кількох поліцейських.

Копи подарували Елвісу поліцейські форму і жетон, а співак вирішив віддячити їм за роботу кількома Cadillac і Lincoln зі своєї колекції.

Цей Cadillac Seville коштував 17 927 доларів - збережена квитанція на авто з автографом Елвіса Преслі. Салон седана оздоблений шкірою і деревом, а оснащення охоплює клімат-контроль, радіо, центральний замок, електроприводи склопідйомників і дзеркал заднього виду.

Cadillac Seville 1976 року оснащений 5,7-літровим інжекторним V8 потужністю 180 к. с. і 3-ступінчастою автоматичною КПП. Розгін до 100 км/год займає 11,5 с. Авто непогано збереглося, а його пробіг становить 88 тис. км.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація