На автошоу SEMA показано Porsche 911 GT3 з двигуном від Subaru WRX

На автошоу SEMA показано Porsche 911 GT3 з двигуном від Subaru WRX

03 листопада 2022
0

Японський нафтовий гігант ENEOS привіз на SEMA, яке проходить цими днями у Лас-Вегасі, Porsche 911 GT3 з двигуном Subaru. Німецький спорткар 2007 року укомплектували 2,5-літровим оппозитником від Impreza WRX STI 2008 модельного року.

До рук ENEOS автомобіль потрапив практично розібраним попереднім власником після аварії. У такому стані його й було передано Фаруку Кугаю із DevSpeed Motorsports. У попередні роки він будував для ENEOS шоу-кари з легендарними двигунами.

Ідея полягала в тому, щоб Porsche 911 GT3 отримав опозитний двигун, який найкраще відповідав би його задньомоторному компонуванню. Обраний майстром двигун Subaru EJ25 найкраще підійшов для трекового автомобіля. Він на 77 кг легший за оригінальну опозитну «шістку» GT3. Крім того, його можна форсувати до потужності, більшої за заводські 415 к.с.

Для цього двигун Impreza WRX STI оснастили турбонаддувом BorgWarner EFR 7064-C, проміжним охолоджувачем Vibrant з вертикальним потоком, форсункамий паливними насосами Deatschwerks. Також був застосований паливний бак із блоком Nuke Performance. В результаті потужність агрегату досягла 550 к.с.

Вся ця міць відправляється на задню вісь через шестиступінчасту коробку передач STI. З двигуном коробка агрегатується через спеціальну коронну шестерню зі зворотним вирізом та «дзвоном» Subarugears.

Також «дикому» Porsche 911 GT3 дістався гоночний кузов від британської студії VAD Design. Під розширеними колісними арками встановлені 19,0-дюймові колеса Rotiform 917 шириною 10 дюймів спереду та 13 дюймів ззаду. «Взуті» вони в шини Toyo Proxes R888R схвалені DOT. Для їхньої заміни під автомобілем встановлені повітряні домкрати Nuke Performance.

У підвісці застосовані койловери BC Racing. Також встановлено повноцінний каркас безпеки від CageKits. У лівреї Porsche 911 GT3 використані кольори класичного гоночного Porsche 917 та ралійних Subaru.

Крім спорткара на стенді ENEOS у Лас-Вегасі виставлені гоночна вантажівка Nissan, широкофюзеляжний Datsun та гоночний автомобіль Tesla Pikes Peak. Оцінити ці проєкти відвідувачі тюнінг-шоу зможуть до 4 листопада.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація