На АЗС в Україні зросли запаси бензину, але їх ще не достатньо

На АЗС в Україні зросли запаси бензину, але їх ще не достатньо

15 червня 2022
0

Українські АЗС збільшили запаси пального - тепер бензину та дизеля у сховищах вистачає на 7-8 днів, а не на 2-3 дні. Однак цього недостатньо: щоб зникли черги по пальне, запаси потрібно наростити ще вдвічі, до 14-16 діб. Це довоєнний рівень.

Про це повідомила перша віцепрем'єр-міністерка, міністерка економіки України Юлія Свириденко. За її словами, збільшувати запаси зараз можна лише за рахунок зростання імпорту нафтопродуктів. З березня-квітня Україна вже переорієнтувала 97% каналів постачання пального.

«У травні Україна імпортувала 380 тисяч тонн нафтопродуктів, що вдвічі більше, ніж у квітні. За підсумками червня очікуємо на імпорт 600 тисяч тонн ресурсу», - сказала міністерка.

Щоб збільшити цей показник, уряд продовжує працювати над тим, щоб пальне максимально швидко потрапляло в Україну, зазначила Свириденко. Зокрема, розширюють пропускну здатність західного кордону, збільшують кількість пунктів пропуску.

«Все залежить від того, наскільки швидко ми зможемо доставляти ресурс у країну. У 15 разів збільшилися постачання пального автотранспортом, залізничним та річковим - у 10-15 разів... Якщо постачання палива збережеться в тих обсягах, у яких вони були останню добу- дві (13-14 червня. - Ред.), ми зможемо подолати черги у найближчій перспективі», - розповіла міністерка.

Складна ситуація із бензином в Україні виникла в середині-кінці весни. Через знищення нафтобаз та Кременчуцького НПЗ у країні виник дефіцит пального. На тлі цього збільшилися постачання з ЄС, що створило додаткове навантаження на митні пункти пропуску.

Джерело: Обозреватель

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація