На Дніпропетровщині поліцейських упіймали на шахрайстві з Драгером

На Дніпропетровщині поліцейських упіймали на шахрайстві з Драгером

25 листопада 2023
0

У Павлограді Дніпропетровської області працівники патрульної поліції займалися хабарництвом. Вони, під час несення служби на блокпостах, залучали водіїв до огляду на предмет алкогольного сп'яніння, використовуючи Драгер, який завжди показував перевищення допустимої норми.

Про шахрайську схему, яку організувала ця група правоохоронців, повідомили на гарячу лінію Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції. Оперативники прибули на вказаний блокпост та «на гарячому» затримали зловмисників. А саме під час отримання хабара у розмірі 17 тисяч гривень.

«Встановлено, що поліцейські під час перевірки автомобілів на блокпосту деяким водіям пропонували пройти тест на стан алкогольного сп'яніння, при цьому використовували драгер, що не стоїть на балансі в поліції, і який завжди показував перевищення допустимої норми. Потім пропонували водіям за гроші вирішити питання про не складання адміністративних протоколів за порушення правил дорожнього руху», - йдеться у повідомленні.

Також під час обшуків у фігурантів виявили «фіктивний» Драгер, понад 400 тисяч гривень та 6 тисяч доларів. Нині ведеться слідство, встановлюється походження вилучених коштів. Щодо поліцейських, то їм оголошено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття чи одержання неправомірної вигоди посадовцем). Їм загрожує до 10 років позбавлення волі.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація