На дорогах Польщі збільшили кількість поліції. Кого перевіряють?

На дорогах Польщі збільшили кількість поліції. Кого перевіряють?

13 травня 2022
0

12 травня на дорогах Польщі зросла кількість поліцейських. Правоохоронці перевіряють, як водії автомобілів ставляться до менш захищених учасників руху - пішоходів, велосипедистів та скутеристів.

У Польщі розпочалася акція (Незахищені учасники руху). Її мета – виявити водіїв, які загрожують іншим учасникам руху, повідомляє InPoland.

Правоохоронці перевіряють, як водії трактують велосипедистів, користувачів скутерів та пішоходів. Вони чергують біля пішохідних переходів, поблизу велосипедних доріжок та на тих ділянках, де рух двоколісних транспортних засобів є особливо активним.

Згідно зі статистико, у першому кварталі цього року в Польщі в районах пішохідних переходів загинуло 48 людей.

За збиття велосипедиста з легкими наслідками для постраждалого польські закони передбачають три роки позбавлення волі. Якщо такі наслідки важкі - до 8 років. У випадку смерті велосипедиста водій може потрапити за грати на ще триваліший термін.

Нагадаємо, що нещодавно змінилися правила для власників транспортних засобів з нульовим або низьким рівнем викидів. Тепер вони можуть потрапити в зони чистого транспорту в Польщі, маючи спеціальну наклейку. Водії, які в'їдуть в зону чистого транспорту без маркування авто, можуть отримати до 500 злотих штрафу.

Джерело: Ukrayina.pl

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація