На Харківщині ремонтують міст через річку Тетліга

На Харківщині ремонтують міст через річку Тетліга

03 травня 2024
0

За час повномасштабного військового вторгнення у Харківській області зруйновано 27 мостів та шляхопроводів. Один із них - міст через річку Тетліга, збудований у 1993 році. Нашим захисникам довелося підірвати його, щоби зупинити рух колони ворожої техніки на Харків.

Завдяки майстерності саперів пошкодження конструкції виявились мінімальними. Вже наступного року ним знову поїде транспорт. На час ремонту рух здійснюється спеціально побудованим металевим мостом.

Генеральний підрядник вже виконав значну частину робіт. Зокрема, демонтовано плиту монолітної прогонової будови. Також виконано частковий ремонт проміжних опор та ригелів, замінено опорні частини та проведено підготовчі роботи з влаштування зовнішнього водовідведення.

До кінця 2024 року планують встановити нову плиту, бар'єрну й периметральну огорожу та укласти верхній шар дорожнього покриття. Також план капітального ремонту мосту передбачає ремонт балок та прогонової будови, гідроізоляцію конструкції та облаштування підходів до шляхопроводу.

Відкрити рух мостом планують у 2025 році. Розрахункова вартість робіт - 559 млн грн. За деякими даними, відновлення всіх пошкоджених росіянами мостів у Харківській області коштуватиме близько 8 млрд грн.

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація