На кордоні з Румунією завершили реконструкцію КПП «Дяківці»

На кордоні з Румунією завершили реконструкцію КПП «Дяківці»

06 лютого 2023
0

В Чернівецькій області повністю завершено реконструкцію міжнародного пункту пропуску «Дяківці» на кордоні з Румунією. Про це повідомив у соцмережах начальник обласної військової адміністрації Руслан Запаранюк.

«Наразі у «Дяківцях» завершені будівельні роботи та монтаж необхідного обладнання, систем освітлення та зв'язку. Також відремонтовано понад 7 км під'їзного шляху. Завершують роботи з облаштування території. Відкриють КПП «Дяківці» по завершенню інфраструктурних робіт румунською стороною», - написав він.

За словами чиновника, запланована пропускна спроможність пункту пропуску складає до 300 транспортних засобів на добу, в тому числі 10 автобусів, та 1550 громадян, у тому числі 500 пішоходів.

Загальна вартість робіт з реконструкції склала 181,5 мільйона гривень. Реконструкція КПП розпочалась у 2015 році, але була припинена і відновлена лише в 2021 році.

Крім того, Запаранюк повідомив, що зустрівся з послом Румунії в Україні Александру Віктором Мікулою, обговоривши важливі спільні інфраструктурні проєкти. Зокрема, йшлося про модернізацію існуючих та відкриття нових пунктів перетину кордону, а також ремонт під'їзних шляхів.

За словами українського чиновника, у планах є відкриття трьох нових КПП: «Біла Криниця - Клімеуць», «Шепіт - Ізвоареле Сучевей», а також «Руська - Ульма».

Крім того, на зустрічі мова йшла і про відновлення залізничної колії європейської ширини 1435 мм від кордону з Румунією до Чернівців, «із перспективою продовження у напрямку Києва та Львова».

Нагадаємо, що ще донедавна на кордоні з Румунією в Чернівецькій області був лише один пункт пропуску для вантажного автотранспорту - «Порубне - Сірет», який був надзвичайно завантажений. У квітні 2022 року Кабінет міністрів схвалив відкриття після реконструкції пунктів пропуску «Дяківці - Раковец» та «Красноїльськ - Вікову де Сус», які раніше працювали як місцеві пункти пропуску, але через зупинену реконструкцію не діяли вже кілька років.

У Міністерстві нфраструктури обіцяли запустити обидва КПП на кордоні з Румунією вже в липні, однак цього так і не сталося. Лише 10 листопада 2022 року після повної перебудови було відкрито пункт пропуску «Красноїльськ», але КПП «Дяківці» тоді ще не був готовий.

Джерело: delo.ua

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація