На Mazda подають до суду через обпікаючий підігрів сидінь

На Mazda подають до суду через обпікаючий підігрів сидінь

02 жовтня 2024
0

Mazda засудили через занадто сильний підігрів сидінь. Проти компанії подали колективний позов у США, пише Carscoops. У ньому власники Mazda6 2018 модельного року скаржаться, що сидіння седана можуть розігрітися до небезпечних температур, що обернеться опіками у водія і пасажирів. Кілька позивачів стверджують, що вони серйозно постраждали через розпечені сидіння «шістки».

У колективному позові, поданому до суду Каліфорнії, стверджується, що Mazda давно знала про проблему з підігрівом сидінь. Незважаючи на це, вона продовжувала продавати седани, не попереджаючи ні про що потенційних покупців. Тобто, піддавала «тисячі громадян Каліфорнії ризику, свідомо продаючи несправні автомобілі, що становлять серйозну загрозу безпеці».

Більше того, Mazda звинувачують у тому, що вона продовжувала рекламувати цю функцію Mazda6. Позивачі кажуть, що вибрали б іншу машину, якби знали про дефект.

Зараз вони вимагають суду присяжних і хочуть від Mazda відшкодування збитків. Зокрема від японської компанії хочуть вимагають відшкодувати заробітки, втрачені під час лікування, і навіть втрату працездатності. Також Mazda, за словами постраждалих, повинна оплатити медичні витрати та інші збитки, пов'язані з заподіяними «болем і стражданнями», моральною шкодою та інвалідністю.

Джерело: Мотор
Фото: Carscoops

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація