На модернізацію Нюрбургрингу витратять 12 мільйонів доларів

На модернізацію Нюрбургрингу витратять 12 мільйонів доларів

27 січня 2023
0

Компанія-оператор Нюрбургрингу готує гоночну трасу до серйозної цифрової модернізації. Мета проєкту вартістю 12 мільйонів доларів - підвищення безпеки.

Модернізація розпочнеться цієї зими та стане наймасштабнішим будівельним проєктом майже за 100-річну історію Нюрбургрингу. Протягом наступних двох років навколо гоночної траси збудують зовсім нову інфраструктуру. Зокрема, облаштують фундаменти для щогл для встановлення спеціальних HD-камер, змонтують автономні системи електропостачання та світлодіодні панелі для цифрових попереджувальних сигналів. Також проведуть земляні роботи для прокладання оптоволоконних та силових кабелів.

Як повідомляється, система на основі штучного інтелекту зможе виявляти небезпеки, аварії та інші незаплановані події на всій 21-кілометровій трасі, та інформувати групу управління трасою для прийняття екстрених заходів. Надалі система автоматично виводитиме на світлові панелі попередження для водіїв про небезпечні ситуації.

Усі зображення та інформація про події передаватиметься до центру управління двома способами: радіоповідомленнями та оптоволоконними кабелями. Це дозволить персоналу вживати заходів за лічені секунди.

Нова інфраструктура має бути введена в експлуатацію до 2025 року. У процесі роботи штучний інтелект постійно покращуватиметься та адаптуватиметься до треку. Очікується, що модернізація зменшить кількість аварій на одній із найскладніших та найпідступніших гоночних трас у світі.

Джерело: Авто Центр

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація