На Monterey Car Week показали купе Elegend EL1

На Monterey Car Week показали купе Elegend EL1

17 серпня 2024
0

Анонсований три роки тому електрокар Elegend EL1 за мотивами ралійного Audi Quattro показали наживо на Monterey Car Week. Машина базується на вуглепластиковому монококу. Компоненти її силової установки запозичені у серійних Porsche і Audi, і віддача тут неабияка: 816 кінських сил і 1050 Нм крутильного моменту. Розгін до «сотні» у двомоторного EL1 (на етапі рендерів йшлося про три мотори) займає 2,8 секунди, максимальна швидкість - 300 кілометрів на годину.

Заснував фірму Elegend Маркус Хольцингер, чий батько розробляв стилістику оригінальної Audi Quattro. Сам Маркус якийсь час відповідав за дизайн екстер'єрів у Volkswagen. Потім пішов працювати в засновану батьком макетну майстерню HOTE Studio fur Produktdesign. А після вирішив зайнятися випуском власних автомобілів. Мова, звісно, не про масові моделі. Тираж EL1 буде обмежений 30 екземплярами, і кожен обійдеться власнику в 890 тисяч євро.

У планах Elegend - не зупинятися і випустити ще два електрокари в дусі Quattro, причому таким самим тиражем. Що це будуть за автомобілі, невідомо. Як варіант, Хольцингер може спробувати створити сучасні варіанти Audi Sport Quattro S1 ралійної Group B і напівміфічного прототипу Sport Quattro RS 002.

Джерело: Мотор
Фото: CarBuzz

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація