На продаж виставили кабріолет Aston Martin засновника марки

На продаж виставили кабріолет Aston Martin засновника марки

27 червня 2022
0

1947 року бізнесмен Девід Браун придбав марку Aston Martin і пам'ять про власника бренду досі зберігається в автомобілях компанії, оскільки ініціали DB у назві моделей відсилають саме до Девіда Брауна. У свій час британець обзавівся кабріолетом Aston Martin DB5 Convertible і в наші дні цю машину виставили на продаж. Крім відомого власника, цю модель виділяє і те, що за всі роки виробництва було зроблено трохи більше сотні екземплярів.

Кабріолет з номером шасі DB5C/1273/R було передано Девіду Брауну у січні 1964 року. Власник побажав автомобіль з кузовом світло-блакитного кольору Caribbean Pearl та оздобленням салону темно-синьою шкірою Navy Blue. До опцій увійшли радіоприймач Motorola, задній міст Power Lock, хромовані спицьовані колеса і 5-ступінчаста механічна коробка передач ZF, що поєднувалася з 282-сильним 4-літровим рядним 6-циліндровим двигуном.

Після трьох років володіння автомобілем Девід Браун продав машину колишньому власнику Aston Martin DB4 GT та господарю сервісу з обслуговування Aston Martin Джону Уїлкінсону, при якому кабріолету на заводі замінили блок двигуна. 1994 року машину купив нинішній господар, який зараз і виставив її на продаж.

У 2014 році кабріолет пройшов комплексну реставрацію, під час якої відремонтували двигун, коробку передач, підвіску, гальма та задній міст, а також перефарбували кузов та заново обшили салон шкірою.

У комплекті з автомобілем новий власник отримає оригінальний домкрат, набір інструментів, молоток та посібник користувача. Продавець Nicholas Mee & Co розраховує виручити за унікальний Aston Martin DB5 Convertible не менше півтора мільйона доларів, при тому що свого часу новий кабріолет коштував менше шести тисяч доларів.

Джерело: Nicholas Mee & Co

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація