На продаж виставили справжній Бетмобіль

На продаж виставили справжній Бетмобіль

02 грудня 2022
1

У США виставили на продаж оригінальний Бетмобіль 1989 року. За легендарну машину просять 1,5 мільйонів доларів. Її подробиці розкрили на сайті компанії-продавця.

Саме це авто знімалося у фільмах «Бетмен» та «Бетмен повертається» режисера Тіма Бертона. Його дизайн розробив британський ілюстратор Джуліан Калдо. Зовнішність авто з довгим капотом, зрушеним назад салоном та величезними крилами вже стала культовою. З боків встановлені висувні кулемети.

Салон Бетмобіля є тримісним, водій сидить ззаду. Річ у тому, що під час зйомок Майкл Кітон, який грав Бетмена, не водив авто - це робив каскадер, який ховався за спинкою сидіння водія.

За сюжетом кіно Бетмобіль був оснащений реактивним двигуном, проте насправді він є електрокаром. Його максимальна швидкість становить 48 км/год.

Продавець повідомив, що батарею електромобіля не заряджали останні 30 років, тобто поки що він не на ходу. Також відомо, що в авто задній привід і незалежна підвіска всіх коліс.

Після зйомок Бетмобіль використовувався у різних шоу та промоакціях. Потім він потрапив до приватної колекції в Нью-Джерсі й тепер власник вирішив продати його.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Andriy86  

Мені більше до вподоби автівки з гаражу залізно їлюдини Тони Старка.

-3ВІДПОВІСТИ  

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація