На продаж виставлено дуже рідкісний та нестандартний «позашляховик» Ferrari

На продаж виставлено дуже рідкісний та нестандартний «позашляховик» Ferrari

16 січня 2023
0

У Парижі на аукціон RM Sotheby's виставили рідкісний позашляховик Ferves Ranger 1970 року. За унікальне авто планують отримати від 40 000 до 60 000 євро. Про це повідомляє офіційний сайт аукціонного дому.

Назва Ferves розшифровується як Ferrari Veicoli Speciali («Спеціальні автомобілі Ferrari»). Тобто продається позашляховик Ferrari, хоча є нюанс - зі знаменитою італійською маркою він не має нічого спільного. Справа в тому, що компанію заснував підприємець Карло Феррарі - однофамілець Енцо Феррарі.

Мініатюрний чотиримісний Ferves Ranger досягає всього 3 м завдовжки і важить 530 кг. У нього маленькі колеса, відсутні бічні вікна та оздоблення салону.

Позашляховик Ferrari побудований на шасі Fiat 600, а розташований позаду 500-кубовий 18-сильний двигун запозичили у Fiat 500. Максимальна швидкість становить 72 км/год. Також передбачено повний привід.

Популярність бренду Ferrari зіграла свою роль - з 1966 по 1971 роки вдалося продати 600 Ferves Ranger. До наших днів збереглося лише 50 таких авто. Саме цей позашляховик відновлено до оригінального стану.

Слід зазначити, що перший справжній кросовер Ferrari з'явився лише 2022 року. Він став найшвидшим авто свого класу.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація