На продаж виставлено найрідкісніший і найдорожчий Fiat

На продаж виставлено найрідкісніший і найдорожчий Fiat

18 листопада 2023
0

У Нью-Йорку на аукціон RM Sotheby's виставлено Fiat 8V 1953 року. За рідкісне та незвичайне спорткупе планують виручити до 2,6 мільйона доларів. Про авто розповіли на сайті аукціонного дому.

Fiat 8V - нетипова модель італійської марки, яка більше відома доступними міськими авто. Свого часу розкішне туристичне купе було флагманом Fiat і збиралося вручну виключно під замовлення.

Із 1952 по 1954 рік випущено лише 114 Fiat 8V всіх модифікацій. Утім, конкретно це авто ще рідкісніше - це одне з 14 купе Fiat V8 Ghia Supersonic. В останні роки їх продають за 2-2,25 млн доларів.

В ательє Ghia створили для Fiat V8 футуристичний обтічний кузов із довгим капотом, високою віконною лінією та ліхтарями, що нагадують сопла реактивних двигунів. Із 2,0-літровим 135-сильним V8 спорткар здатний розвинути близько 200 км/год.

Саме цей автомобіль близько 30 років простояв покинутим у гаражі міланського дилера Fiat. У 2001 році його виявив колекціонер із Бельгії та витратив майже три роки на реставрацію спорткара. Авто відновили до оригінального стану.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація