На продаж виставлено унікальний спорткар від Renault і Jeep

На продаж виставлено унікальний спорткар від Renault і Jeep

05 жовтня 2023
0

У США виставили на продаж дуже рідкісний кабріолет Willys 1962 року. За спортивне авто планують виручити 79 000 доларів. Про це повідомляє сайт Autoevolution.

Willys асоціюється з найпершим Jeep, проте в історії марки були не лише позашляховики. Утім, Interlagos - нетипова модель бренду, яку випускали в Бразилії.

Марка Willys зникла з глобального рику в 50-х, коли її позашляховики почали продавати під брендом Jeep. Однак у Бразилії вона залишилася і використовувалася спільним підприємством Kaiser-Jeep і Renault.

Під маркою Willys випускали кілька моделей Renault. Willys Interlagos - це знаменитий спорткар Renault Alpine A108, який у Бразилії складали з 1962 по 1965 роки.

Загалом випущено тільки 822 спорткари Willys Interlagos, причому кабріолети були набагато рідкіснішими, ніж купе. Конкретно цей автомобіль - 10-й у серії, а його пробіг становить 133 тис. км. Автомобіль відреставровано до оригінального стану.

Елегантний обтічний дизайн Renault Alpine A108 розробив відомий італійський стиліст Джованні Мікелотті. Компактне 3,7-метрове авто важить лише 585 кг, тож 845-кубового 37-сильного мотора йому вистачає, щоб розвинути 142 км/год. У лінійці були також потужніші версії на 60 і 67 к.с.

Джерело: Фокус

Обговорення новини

Коментарів поки ніхто не залишив. Станьте першим!

Потрібна авторизація

Вхід | Реєстрація